TIDENS TECKEN

CLARA BODéN
FILMSKAPARE & PRODUCENT


”Tidens tecken” är en publikation som ges ut på bokförlaget Etos och Norma en gång per år. I varje nummer skriver skribenter med olika bakgrund och perspektiv fritt kring ett utvalt ämne. Temat för 2017 är ”Var du är är vad du är, om platsens ambivalens. ”. Boken samlar i år alltså ett antal essäer om platsens betydelse för identitet och tillhörighet och medverkande författare är Negar Naseh, Peter Halldorf, Anita Goldman, Jonas Ideström, Clara Bodén, Eva Löfgren och Göran Greider.

På Lagerbaren den 12 oktober kommer Clara Bodén att framföra sin text ”Ploga i fiktionens landskap.” Det blir en läsning till projektioner och ljud, efteråt förhoppningsvis ett samtal. Själva framförandet tar ca 35 minuter.

 

FORMBAR
(AFTERWORK)


TORsdag 12 OKTOBER
17.00-20.00

PLATS
LAGERBAREN
PRÄSTG.44 I ÖSTERSUND

 

Ploga rutan.jpg

Clara om texten:
 

"Ploga i fiktionens landskap" är mitt bidrag till denna bok. Det är en helt nyskriven text som jag kommer att göra en läst version av, för första gången inför publik. Det är en associativ, mörk och personlig text om attraktivitet, när denna platsen som är här, ska iscensättas och förpackas. I texten minns jag filminspelningar och platser som barn och platser nu. Den handlar om när fjällen i synnerhet och denna plats i allmänhet ska konsumeras och infria förväntningar. Det är civilisationskritik i den mån jag klarat av att formulera någon sådan, det är när en stad i Norrlands inland ska definieras genom sin närhet till Stockholm, det är ett finger på en stoppknapp kanske och i bästa fall en smäll.

 

 
 
Ploga vägen.jpg


Om CLara

Clara Bodén är filmskapare och producent. Hon driver produktionsbolaget Vapen och Dramatik AB, arbetar på Tullgatan 6, har varit mammaledig nyligen och var senast aktuell med en musikvideo åt Mattias Alkberg (Ingen sömn på Stengatan, 2016), ljudverket Ruralistas för SR Drama (2016) och dokumentärfilmen Lgh + bil + allt jag har och äger (2014) som nominerades till en Guldbagge. Hon har ställt upp i en spokenwordtävling för länge sedan. Den vann hon. Detta är ett nytt försök att äntra scenen.

 

Clara.jpg