integreraNde SAMHÄLLEN

Anna Gyllenswärd
Arkitekt, Krook & Tjäder

 

KAN Connect, ett samarbete mellan Krook & Tjäder, Kjellgren Kaminsky och Sveriges arkitekter, är ett branschnätverk för nya svenska arkitekter, byggnadsingenjörer och arbetsgivare i branschen. En mötesplats där kontakter knyts med sikte på praktikplats eller anställning, ett första steg in på den svenska arbetsmarknaden helt enkelt!

Tillsammans skapar vi möjligheter för integration och hållbara lösningar för såväl individen, arkitektbranschen som för samhället i stort. KAN Connect innebär även att vår kunskap och erfarenhet i samhällsbyggnad blandas med utländsk erfarenhet vilket i sin tur bidrar till ökad utveckling för byggd miljö och arkitektonisk kvalitet.

Vi ser en tydlig förskjutning - det som från början startade som en aktion i 2015 års flyktingström har nu blivit en etablerad mötesplats för arbetssökande arkitekter och byggnadsingenjörer från hela världen. 

Anna kommer även att berätta om deras initiativ i Guinea – där de bygger en läkarstation.
Ett projekt de jobbar aktivt med för att medverka till inkluderande samhällen.

 Krook & Tjäders Östersundskontor är nystartat från och med årsskiftet 16/17 med tre medarbetare på plats - två nyinflyttade och en hemvändare. Vi finns numer på orter över hela landet och har dessutom tagit steget ut internationellt med det nya kontoret i Oslo.

 

DESIGNLUNCH
1000 idéer & En PLanet

TISDAG 10 OKTOBER
11.45-13.00
 

PLATS
DESIGNCENTRUM
PRÄSTGATAN 9, ÖSTERSUND

 
KanConnect-logga_webb.jpg
 
KAN-Connect-Sthlm.jpg
guinea.jpg
Fastighetsnytt.jpg

LUNCHPAKET A'LA LILLA SALUHALLEN

Som guldkant på hela Formveckan kan vi glatt presentera ett härligt samarbeta med Kristoffer och Hedda på Lilla Saluhallen som har ordnat DesignLunch-paket till alla lunchföreläsningar! 

Du som är medlem i Svensk Form får åtnjuta dessa matupplevelser gratis mot uppvisande av medlemskort, eller om du väljer att teckna medlemskap i Svensk Form på plats (erbjudande just nu: 379 kr/år). Föranmäl gärna om du vill ha lunch, till jamtland@svenskform.se så vi vet hur många vi ska beställa, annars gäller först till kvarn.