Stadens Form

Maria Boberg
Stadsarkitekt Östersund
 

En stad är mer än sina byggnader; staden byggs upp och formas av hus, gator och torg – liksom av ett nät av samverkande funktioner, rörelser, tekniska och ekologiska system. Stadsrummet sätter ramarna för livet mellan husen och har en grundläggande betydelse för social och ekologisk hållbarhet genom exempelvis tillgänglighet, social integration, lokala marknader och urbana ekologiska system. Stadsplaneringens roll är att långsiktigt planera för stadens utveckling och att organisera stadsrummet genom att sträva efter att balansera mellan olika intressen, behov och viljeyttringar.

I det här seminariet möter vi Maria Boberg, stadsarkitekt i Östersunds kommun, Hélène Littke, samhällsplanerare och teknisk doktor i planering och beslutsanalys (KTH) och Britta Holmblad och Krister Lindstedt, arkitekter på White i Stockholm. Boberg kommer att guida oss från Östersund rutnätsstad till den runda staden kring vattnet, Littke (video) talar om stadsform, ekologi och social hållbarhet och Holmblad/Lindstedt (video) om kriterier för den hållbara stadsplaneringen.

 

DESIGNLUNCH

ONSDAG 11 OKTOBER
11.45 - 13.00
 

PLATS
DESIGNCENTRUM
PRÄSTGATAN 9, ÖSTERSUND

 

PocketPark_01-736x444.jpg
Maria Boberg

Maria Boberg

Britta Holmblad

Britta Holmblad

Krister Lindstedt

Krister Lindstedt


LUNCHPAKET A'LA LILLA SALUHALLEN

Som guldkant på hela Formveckan kan vi glatt presentera ett härligt samarbeta med Kristoffer och Hedda på Lilla Saluhallen som har ordnat DesignLunch-paket till alla lunchföreläsningar! 

Du som är medlem i Svensk Form får åtnjuta dessa matupplevelser gratis mot uppvisande av medlemskort, eller om du väljer att teckna medlemskap i Svensk Form på plats (erbjudande just nu: 379 kr/år). Föranmäl gärna om du vill ha lunch, till jamtland@svenskform.se så vi vet hur många vi ska beställa, annars gäller först till kvarn.