RE RAG RUG

KATARINA EVANS
FORMGIVARE

 

Re Rag Rug startade som ett experimentellt design- och hantverksprojekt av formgivarna Katarina Brieditis och Katarina Evans. Under 12 månader har 12 unika mattor skapats i 12 olika textila tekniker, utan att använda vävstol. Materialet är spill och överskott från textilindustrin och gamla klädesplagg – stoff som annars skulle kasseras.
Med hjälp av olika stygn, flätningar, kviltning, rynkning, limningar, rullningar och sätt att skära, applikation, virkning, stickning, broderitekniker i kombination med tredimensionella yteffekter och reliefverkan, materialmöten, färg-, färgerieffekter och skalförskjutningar har duon fått fram 12 spännande mattkvaliteter och uttryck.

Katarina Evans kommer att berätta om och visa bilder från projektet Re Rag Rug, arbetet med mattorna, utställningarna och hur de 12 mattorna var början till deras fortsatta arbete med design av textilt spill och överskottsmaterial.

 

DESIGNLUNCH

TORSDAG 12 OKTOBER
11.45 - 13.00
 

PLATS
DESIGNCENTRUM
PRÄSTGATAN 9, ÖSTERSUND


 

2-SQUEEZE-.jpg

Utställningen Re Rag Rug som turnerat världen runt visar mattorna: Tailor, Kasuri, Pepita, Archipelago, Milky Way, Rosengång, Aquarelle, Off Pist, Re Orient, Squeeze, Nomad and Confetti – alla med en egen historia.  
Mattan är den ultimata textila möbeln och en viktig kulturbärare världen över. I alla tider har mattan funnit en plats på våra golv, väggar och bord. De är estetiska element som håller samman grupper av möbler i ett rum och kan bilda rum i rummet. Mattor ska tåla att bli trampade och krypta på. Den skyddar mot kalla golv och drag och påverkar akustiken i ett rum.

4951e73598a2a3c9386c447a52ccd90b--rag-rugs-experiment.jpg
Re Orient FF_StudioBrieditis_Evans.jpg
ReRagRug_ReOrient-(photo-ReRagRugwebb).jpg
Confetti_ReRagRug_StudioBrieditis-Evans_inprogress.jpg
ReRagRug5-Vintergatan-MilkyWay-Brieditis-Evans-FF4.jpg
1dc0f3fe880c12562abaa8dea5c80f0a--blogg-rag-rugs.jpg
re-rag-rug-recycled-rugs-11.jpg
 
 

LUNCHPAKET A'LA LILLA SALUHALLEN

Som guldkant på hela Formveckan kan vi glatt presentera ett härligt samarbeta med Kristoffer och Hedda på Lilla Saluhallen som har ordnat DesignLunch-paket till alla lunchföreläsningar! 

Du som är medlem i Svensk Form får åtnjuta dessa matupplevelser gratis mot uppvisande av medlemskort, eller om du väljer att teckna medlemskap i Svensk Form på plats (erbjudande just nu: 379 kr/år). Föranmäl gärna om du vill ha lunch, till jamtland@svenskform.se så vi vet hur många vi ska beställa, annars gäller först till kvarn.